Безплатна доставка за всички поръчки над 200 лв.

Трите слоя ловно облекло

Може да изглежда, че имате нужда от много специално облекло, за да отидете на лов, и донякъде е така. Нашите предци са ловували, носейки препаски от кожа и носещи тояги (не препоръчвам това). Едва ли някога са си представяли, че ще хората в бъдеще ще разполагат с ловно облекло на слоеве. Какво значи това, обаче?

Първи слой – долен пласт ловно облекло

Когато повечето хора мислят за ловно облекло, те мислят, че външният слой - камуфлажът и ярко оранжевото са достатъчни. Когато мислите за ловното облекло, трябва да мислите първо за долния пласт: термо бельо, термо чорапи и тактически ризи и тениски. Трябва да имате топъл вътрешен слой облекло, за да ви е комфортно в студа.

Тези дрехи правят най-голямата разлика за лова през зимата. Външният слой на облеклото е много важен, но ако искате да ви е удобно, тези страхотни артикули си заслужават цената.

Стойте далеч от памучните комплекти в този долен слой. Ако памукът се намокри или дори навлажни, ще ви стане студено. Избирайте полипропилен който спомага за бързото извеждане на влагата навън и го прави бързосъхнещо. Има много страхотни опции.

Среден слой - среден пласт ловно облекло

Ето втори слой. Той е на място, за да ви помогне да се затоплите и да регулирате телесната си температура.

Уверете се, че този слой не е твърде труден за сваляне. Ако ще премахнете слой дрехи, това е този, който обикновено сваляте първо. Външният слой е важен, защото ви предпазва от елементите, клоните, храстите и всичко останало, с което ще влезете в контакт. Така че, трябва да свалите средния слой, ако стане горещо, и да поставите външния слой обратно.

Ако е сравнително топло, средният слой е тази, който бихте оставили у дома или в колата си. Ако искате да купите нещо ново за средния слой, пак стойте далеч от памука. Заложете на тактическите ловни ризи. Опитайте се да стоите далеч от всичко, което е твърде обемно. Имате още един слой дрехи, които трябва да облечете, и не искате да изглеждате като дядо Коледа в камуфлаж.

Лидер на италианския пазар в производството на тези тактически ловни дрехи е марката Trabaldо.

Вторият слой който Trabaldo предлага се откроява от обикновения полар благодарение на използването на иновативния метод POLARTEC® POWER AIR™. Вътре във всяка отделна клетка е капсулирана полиестерна прежда, създаваща въздушен джоб, който действа като топлоизолатор. Резултатът е плат с мека тъкан и високи изолационни качества, с намален обем и висока еластичност.

Горен слой – горен пласт ловно облекло

Външният слой е този, за който повечето хора си представят, когато мислят за ловно облекло. Това е ярко оранжевото и камуфлажът. За дивеч като гургулици например ще ви трябва камуфлаж, за други — пъдпъдък или бекас — сигналния цвят е задължителен елемент.

При избора на горен слой е важен правилния баланс между лекота и здравина. Материите CORDURA и KETRATEX допринасят за високата устойчивост на износване и максималната свобода на движение.

Потърсете яке, което е непромокаемо и устойчиво на вятър и разкъсване.

Имате въпроси?

087 888 0759

Имате предложение или искате да ни пишете?

sales@lovenmagazin.bg