Безплатна доставка за всички поръчки над 200 лв.

На лов за перфектната материя

Кои са най-добрите материи за ловно облекло

На лов за перфектната материя

За да увеличите максимално шансовете си за успех в лова, важно е да разберете силата на наслояването в облеклото и избора на правилните тъкани за лов. В тази статия ще Ви запознаем с най-добрите материи, използвани за направата на ловно облекло.

Повече
Непромокаеми ловни обувки

Как да се грижите и поддържате Вашите ловни обувки

Следвайте съветите на експерт, какъвто е Diotto

Повече
Какво трябва да знаете за защитните жилетки за ловни кучета

Какво трябва да знаете за защитните жилетки за ловни кучета

Научете тук

Жилетката за ловни кучета е защитно средство срещу нападения от диви свине. Тя е като вид дреха, изработена от материал, устойчив на разкъсване и пробиване (въпреки че не всички модели предлагат ефективна защита), с която се облича ловното куче, за да не бъде наранено или убито от диви свине по време на лов.

Повече
Beeper Scolopax 4.0 - базов модел

Beeper Scolopax 4.0 - базов модел

Инструкции за употреба

Beeper Scolopax 4.0 Base има настройки за сила на звука, време на пауза при спиране и търсене и не е настроен за радиоуправление. Бийпърът има звук от кравешки звънец, 11 вида звукови сигнали (BEEP) и 4 бипкания, когато кучето е спряло на място, а когато кучето търси има 2 звука от кравешки звънец и 14 звукови сигнала (BEEP), различни от тези, когато е спряло на място. Прочетете повече в нашата статия.

Повече
Инструкции за употреба на бийпър Beeper Scolopax 4.0

Инструкции за употреба на бийпър Beeper Scolopax 4.0

Запознайте се с устройството и как да го използвате

Новият базов модел бипър Scolopax 4.0 с оранжева яка има баритонови звуци с дори по-ниска честота и по-високо ниво на силата на звука за по-голяма чуваемост. С тази честота звуците не се поглъщат от растителността, а се разпространяват на по-големи разстояния от класическите бипъри днес на пазара. Той има 32 звука между търсене и спиране.

Повече
5 причини защо да инвестирате в качествено ловно облекло

5 причини защо да инвестирате в качествено ловно облекло

Защо е толкова важно?

Само по себе си ловното облекло няма да ви направи по-добър ловец. Неизброим брой едър дивеч на всеки континент са били улавяни от хората стотици, дори хиляди години преди съвременното ловно облекло да бъде измислено. Причините защо ви трябва качествено ловно облекло са други и ние ги изброяваме в следващите редове.

Повече
Обувки, ръкавици, шапка

Обувки, ръкавици, шапка

Допълнение към ловното облекло

Качествените ловни ръкавици и правилната шапка са жизненоважни части от всяко ловно облекло. Без добър чифт ръкавици пръстите ви ще бъдат твърде студени, за да дръпнете спусъка в точния момент, в който се нуждаете.

Повече
Трите слоя ловно облекло

Трите слоя ловно облекло

Специално облекло за лов

Може да изглежда, че имате нужда от много специално облекло, за да отидете на лов, и донякъде е така. Нашите предци са ловували, носейки препаски от кожа и носещи тояги (не препоръчвам това). Едва ли някога са си представяли, че ще хората в бъдеще ще разполагат с ловно облекло на слоеве. Какво значи това, обаче?

Повече
Съвети за хранене на ловното куче

Съвети за хранене на ловното куче

Какво е важно да знаем

Както знаем добрата слука идва с добър ловен другар, но за да е такъв освен правилното обучение е важно да знаете и начина на доброто хранене и профилактика. В тази статия ще се опитаме да ви информираме как точно и ясно да полагате грижа за вашия ловен помощник.

Повече
Препоръки при лов на пъдпъдък

Препоръки при лов на пъдпъдък - Какво трябва да знаем

Хубаво е да се ловува рано сутрин

При лов на пъдпъдък е хубаво да се избират кондензиращи места където има повече роса, която се явява основния източник на вода за пъдпъдъка - ливади, стърнища, пустеещи ниви край гора, край царевица и всички полета които са ожънати и където има така наречената трева кощрава.

Повече
Търсите ли оригинален подарък за ловец?

Търсите ли оригинален подарък за ловец?

Открийте тук няколко различни идеи

Да успеете да откриете интересни предложения за подарък на ловец, които да са полезни и в същото време оригинални не е лесна задача.

Ловен Магазин ви предлага разнообразни идеи за ловен подарък както за ловец мъж, така и за ловец жена.

Повече
Екипировка за лов на бекаси. Оборудване при лов на бекаси.

Екипировка и оборудване при лов на бекаси

Какво е важно да знаем

През годините съм забелязъл, че екипировката (дрехи, обувки, яке, шапка) не трябва да бъде една и съща за всеки вид лов. Дрехите при едрия лов, особено когато се ловува чрез изчакване и издебване са тежки, са топли и неподходящи за ход, но пък те ви пазят от студа.

Повече

Имате въпроси?

087 888 0759

Имате предложение или искате да ни пишете?

sales@lovenmagazin.bg