Безплатна доставка за всички поръчки над 200 лв.

Съвети за хранене на ловното куче

Както знаем добрата слука идва с добър ловен другар, но за да е такъв освен правилното обучение е важно да знаете и начина на доброто хранене и профилактика.

В следващите редове ще се опитаме да ви информираме как точно и ясно да полагате грижа за вашия ловен помощник.

Щом се спрете на харесваната от вас порода куче изчакайте да навърши 45-50 дневна възраст. След взимане идва и вашата отговорност с храната. Започнете да храните кученцето на често и по малко, направете му режим.

Режимът се изразява в сутрешно, обедно, следобедно и вечерно хранене като гледате да не се издува стомахчето на кученцето. В две от дажбите е добре да присъства месо, защото кучето е хищник и трябва да яде месо. В третото хранене е задължително да присъства кашкавал,обезсолено сирене или извара защото се нуждае от калций. Вечерята може да се състои от качествена гранула или консерва.

С всяка изминала седмица вдигайте дажбата на вашият ловен помощник. Както храната така и ваксинацията и ежемесечното обезпаразитяване е от съществена важност за здравето на вашето куче от това зависи развитието му в насоката която търсите.

Но да се върнем на храненето.
С навършването на 6 месечна възраст кученцето минава на три пъти дневна дажба като пак в две от храненията трябва да фигурира месо.
С навършването на година вече започвате да храните вашия помощник два пъти дневно като съветваме два часа преди лов да не се храни кучето защото го излагате на риск от превъртане на стомаха.

И помнете, храната и добрата профилактика удължават живота на вашия ловен другар. Наслука на всички колеги и помнете ловът винаги продължава!


Автор на статията: Станислав Бетовски

Имате въпроси?

087 888 0759

Имате предложение или искате да ни пишете?

sales@lovenmagazin.bg