Безплатна доставка за всички поръчки над 200 лв.

Препоръки при лов на пъдпъдък

При лов на пъдпъдък е хубаво да се избират кондензиращи места където има повече роса, която се явява основния източник на вода за пъдпъдъка. Това са ливади, стърнища, пустеещи ниви край гора, край царевица и всички полета които са ожънати и където има така наречената трева кощрава и балур. Хубаво е да се ловува рано сутрин на развиделяване, но не много по тъмно, а след като слънцето вече е изгряло. Това е така, защото ако са групирани птиците много рано сутрин има вероятност да ви се вдигнат всички наведнъж от едно място, тъй като по това време са още активни. С напредване на деня птиците повече се притискат към земята (каталепсия). Това ще предостави възможност за по-твърдо замръзване пред дивеча на вашето ловно куче. Няма да прибягват толкова и това ще ви гарантира по-добри попадения при излитащия дивеч. За предпочитане са ловните породи от 7-ма ловна група. Това са бретон, пойнтер, сетер, дратхаар, курцхаар и др.

Хубаво е да се използват жилетки за да имате постоянен визуален контакт с кучето с цел да се избегнат инциденти. Избират се пушки с по-къси цеви-61-71 см, с по-отворени шокове-цилиндър и подобрен цилиндър. Патроните трябва да са от 9 до 12 номер. За предпочитане е да са с тапа.

Възможно е да се ловува групово на пъдпъдък и затова дрехите със сигнален цвят са задължителни-шапки, елеци. Отстреляният дивеч трябва да се съхранява правилно по време на лов-на висулки или в чанти с мрежички, където може да се проветрява и да диша.
Наслука и много ловни емоции!


Автор: Иво Георгиев

Имате въпроси?

087 888 0759

Имате предложение или искате да ни пишете?

sales@lovenmagazin.bg