Безплатна доставка за всички поръчки над 200 лв.

5 причини защо да инвестирате в качествено ловно облекло

Само по себе си ловното облекло няма да ви направи по-добър ловец. Неизброим брой едър дивеч на всеки континент са били улавяни от хората стотици, дори хиляди години преди съвременното ловно облекло да бъде измислено. Причините защо ви трябва качествено ловно облекло са други и ние ги изброяваме в следващите редове.

Преди причините обаче, задължително е да отбележим, че ловното облекло, за което ще говорим е съвременно такова. То е произведено на базата нуждите на съвременните ловци и следва принципи, характерни за съвременния начин на ловуване, климат и особености. В този смисъл, ловджиите могат да избират облеклото според сезона и вида лов, който им предстои. Качеството обаче е нещото, за което ще говорим.

Прикритие

Най-очевидната причина за закупуване на специално облекло за лов е камуфлажът – прикритието, което ще спечелите. Качествено направеното камуфлажно ловно облекло може да ви даде това малко предимство, тази допълнителна част от прикриване, която ви позволява да се плъзнете в обхвата на плячката незабелязани. Именно качественият камуфлаж преценен като цвят и шарка, като съчетание на палитрата, която се слива със средата, ще разчупи човешките контури и ще ви помогне да се слеете с околния терен и растителност.

Сезонно ловно облекло

Когато купувате ловно облекло трябва да изберете подходящия модел за вашето местоположение и съответно за сезона. Въпреки, че сезоните предполагат различна характеристика на терена, то пак има особености, които са важни за всеки сезона. Затова производителите на качествено облекло за лов и екипировка осигуряват модели, които не само, че се съобразяват с климатичните особености, но и предпазват тялото от храсти, тръни, и ограничават щетите за тялото при контакт с твърди предмети. Точно това е главната ви цел когато пазарувате ловно облекло, не само да се подготвите за дадения сезон, но и да бъдете подсигурени според опасностите от околната среда.

Ловно облекло на слоеве

Качествената ловна екипировка е направена на слоеве, и е един от най-важните компоненти на ефективната ловна екипировка. Защо носенето на няколко слоя дрехи е толкова важно по време на лов? Две причини: изолация и терморегулация. По същество искате да задържите колкото можете повече въздух между тялото си и външните елементи, а наслояването е най-добрият начин да направите това. Второ, всички ловци са преживявали онези дълги разходки по равния терен, изкачването нагоре по хълма до следващата позиция или онази бърза смяна на бавното ходене с мощен спринт до позиция за стрелба.

Точно тези периоди на покой, последвани от кратки изблици на действие, или дълги периоди на напрегнатост, последвани от дълъг застой са ключови за успешния лов. Последното нещо, което искате да направите, е да се изпотите, когато действието се засили и след това да замръзнете, когато нещата отново затихнат, или обратното.

Качеството е удобство

Нищо няма да съсипе един ловен излет по-лошо от това да се наложи да го направите и с мокра екипировка или да замръзнете поради облекла с ниско качество. За да оптимизирате физическото и умственото си представяне, искате качествено ловно облекло, което е проектирани от самото начало, да се използва в среда, в която особеностите се променят всеки момент. В този смисъл, преди закупуване, премерете добре ловното си облекло, всички елементи от него, и вижте как се движите, как се чувствате в покой. Със сигурност качественото производство ще ви даде много ползи откъм удобство и сигурност.

Допълнителни екстри

Ако сте голям почитател на лова, знаете, че контролирането или поне управлението на миризмата ви е сериозна част от дейността. Нищо няма да може напълно да елиминира вашата човешка миризма, но има начини да смекчите и намалите ефекта, така че да не се издавате лесно пред плячката. Качественото ловно облекло контролира влагата в тялото и така бактериите, които образуват миризми са ограничени в проявите си.

Страхотен плюс на качественото ловно облекло са джобовете и приспособленията за окачване и прибиране на всички допълнителни ловни аксесоари, които ще ви трябват при излета.

Най-новите тенденции в тактическото ловно облекло можете да разгледате тук.

Имате въпроси?

087 888 0759

Имате предложение или искате да ни пишете?

sales@lovenmagazin.bg