Безплатна доставка за всички поръчки над 200 лв.

Обувки, ръкавици, шапка

Качествените ловни ръкавици и правилната шапка са жизненоважни части от всяко ловно облекло. Без добър чифт ръкавици пръстите ви ще бъдат твърде студени, за да дръпнете спусъка в точния момент, в който се нуждаете. Освен това губите много топлина от главата си. Наличието на добра, топла шапка ще поддържа главата и ушите ви топли, докато сте навън.

Има всякакви видове ръкавици, направени специално за лов. Има много мнения за това кои са най-добрите. Макар това да субективен фактор, има една главна препоръка: да вземете нещо топло и не твърде обемно. Досадно и опасно е да се опитвате да забиете подпухнал пръст с ръкавица в предпазителя на спусъка, когато трябва да направите изстрел. Вземете нещо, което ви позволява да сте сръчни.

Що се отнася до шапките, препоръчителни са модели, които ще закрият ушите ви през зимата, а през лятото е добре шапката да е с козирка и да оставя кожата на главата да диша. През зимата е да се концентрирате, ако ушите ви пукат от студа. Ако искате да носите камуфлажна или оранжева шапка, това е добре, но през зимата бихте взели и по-топла шапка със себе си за всеки случай. Има и вариант с качулка на якето, но тя ограничава видимостта и не е добро решение за някои ситуации.

Ако харчите много пари за ловно облекло, и не отделите нужното внимание на ловните обувки, това може да се върне като бумеранг. Както всеки опитен ловец ще ви каже, висококачествените ловни ботуши са изключително важни за ловната екипировка. Те предпазват краката ви от студ и влага, помагат за стоплянето им и ви осигуряват сцепление на мокър или кален терен.

Подметката е добре да е от Vibram.Изберете ловни обувки с мембрана WIND-TEX, която гарантира хидроизолация и мембрана Primaloft която осигурява топлоизолацията.

Това ще гарантира, че пръстите на краката ви ще останат незасегнати и топли, докато сте на открито. През повечето време ще ловувате през зимата и това означава, че ще правите доста пешеходен туризъм през снега. Ако ботушите ви не са непромокаеми или най-малкото водоустойчиви, няма да отнеме много време краката ви да се намокрят. Това ще обезсмисли цялата подготовка за вашето ловно облекло.

Що се отнася до оразмеряването. Не забравяйте, че ще носите дебели термо чорапи с обувките си.Малко допълнително пространство вътре ще помогне за улавяне на топлината вътре в обувката и ще поддържа кръвта да циркулира добре. Всичко това помага да поддържате удобство през целия лов.

Имайте предвид теглото на обувките. Въпреки че изолацията е изключително важна, не искате чифт, които да усещате като олово в краката. За щастие има много леки, водоустойчиви и топли ловни обувки, които да съчетаете отлично с вашето ловно облекло.

Имате въпроси?

087 888 0759

Имате предложение или искате да ни пишете?

sales@lovenmagazin.bg